Pravila o privatnosti

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

VODITELJ OBRADE OSOBNIH PODATAKA
Voditelj obrade osobnih podataka je trgovačko društvo MTM doo sa sjedištem u Zagrebu, Hitrecova ulica 5, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem (MBS): 080057432, osobni identifikacijski broj (OIB) : 59509639432 (u daljnjem tekstu: "MTM").
MTM kao voditelj obrade osobnih podataka utvrđuje svrhu i sredstva obrade osobnih podataka te je odgovoran za pohranu i korištenje osobnih podataka u papirnatom i/ili elektroničkom obliku.

OSOBNI PODACI
Osobni podaci koje prikupljamo ovise o: vrsti usluge koju pružamo našim korisnicima, korisnicima i naručiteljima, namjeri korisnika da koristi naše usluge, vrsti ugovora koji sklapamo s našim korisnikom, kao i namjeri korisnika da ostvari svoja prava. na temelju zakonskih i regulatornih odredbi o zaštiti osobnih podataka. Prije svega, radi se o podacima bez kojih ne možemo izvršiti uslugu, a oni minimalno uključuju:

- osnovne osobne podatke (ime i prezime),
- osnovne kontakt informacije (adresa, broj telefona, e-mail adresa),
- podaci vezani uz korištenje web stranice www.elegant-lighting.org
- podatke vezane uz korištenje web shopa Elegant Lighting by MTM,
- podaci o vašoj geolokaciji koji mogu postati dostupni kada pretražujete i koristite web stranicu www.elegant-lighting.org na temelju IP adrese ili GPS podataka vašeg uređaja,
- podatke potrebne za online kartično plaćanje pri kupnji na Elegant Lighting by MTM web shopu,
– ostale osobne podatke potrebne za ostvarivanje prava korisnika.

SVRHA PRIKUPLJANJA I OBRADE OSOBNIH PODATAKA

MTM prikuplja i upravlja osobnim podacima u svrhu a) kreiranje korisničkog profila na web stranici www.elegant-lighting.org, b) uspostavljanje prodajnog odnosa za proizvode i usluge iz vlastite ponude c) implementacija kartičnog plaćanja pri kupnji d) prijava na newsletter, e) komunikacija s vama, e) analizu načina na koji ljudi (uključujući i vas) koji koriste naše usluge i sadržaje kako bismo ih unaprijedili i razvili nove proizvode i usluge prilagođenije željama korisnika, f) radi ispunjavanja zakonskih i podzakonskih obveza, au svrhu ostvarivanja vlastitih legitimnih interesa pravni posao, g) u druge svrhe uz vaš pristanak.
Vaše osobne podatke nećemo otkrivati ​​javnosti. Pazimo na to kome dajemo vaše podatke i nećemo ih otkriti trećim stranama u njihove vlastite neovisne marketinške ili poslovne svrhe bez vašeg pristanka. Podatke prikupljene prilikom registracije na www.elegant-lighting.org, odnosno kreiranjem Vašeg korisničkog profila, obrađivati ​​će ovlašteni djelatnici MTM-a, kao i određeni ugovorni partneri MTM-a, isključivo u vezi s gore navedenim svrhama, te nisu ovlašteni obrađivati ​​ih u bilo koju drugu svrhu. svrhu bez vašeg prethodnog pristanka ili ako ne postoji pravna i/ili ugovorna osnova za obradu.

PRISTUP OSOBNIM PODACIMA

MTM poduzima tehničke i organizacijske mjere kako bi se prikupljeni osobni podaci obrađivali samo na način koji je u skladu s navedenom svrhom. Ukoliko je to potrebno u svrhu obavljanja naše poslovne djelatnosti, pristup osobnim podacima omogućit ćemo trećim osobama i to: državnim tijelima i tijelima javne vlasti koji, u svrhu provođenja zakonskih obveza, imaju pravo pristupa osobnim podacima i Poslovni partneri. U tom slučaju sve treće osobe, osim državnih tijela i tijela javne vlasti, dužne su osobne podatke obrađivati ​​isključivo prema uputama MTM-a.

SIGURNOST I PRIJENOS OSOBNIH PODATAKA

MTM je poduzeo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere za zaštitu Vaših podataka, koje između ostalog štite Vaše podatke od gubitka, manipulacije ili neovlaštenog pristupa. Poduzete mjere se redovito provjeravaju i kontinuirano usklađuju s trenutnim stanjem tehnike. Ukoliko dođe do povrede Vaših osobnih podataka koja može predstavljati veliki rizik za Vaša prava i slobode, o tome ćemo Vas obavijestiti sukladno važećim propisima.

PRAVA KORISNIKA

U svakom trenutku imate pravo od MTM-a zatražiti sljedeće:

Pravo na pristup Vašim osobnim podacima
U svakom trenutku od MTM-a možete zatražiti pristup svojim osobnim podacima, odnosno zatražiti informaciju o svrsi obrade Vaših osobnih podataka, skupini Vaših osobnih podataka koje čuvamo, trećim stranama ili skupinama trećih strana kod kojih su Vaši osobni podaci dijeljeni, vremensko razdoblje tijekom kojeg zadržavamo podatke, kao i način prikupljanja podataka koji nisu prikupljeni izravno od vas.
Pravo na ispravak osobnih podataka

U slučaju netočnih podataka, od MTM-a možete zatražiti odgovarajući ispravak, a u slučaju nepotpunosti njihovu dopunu. MTM će Vas obavijestiti o ispravku Vaših osobnih podataka.

PRAVO NA BRISANJE OSOBNIH PODATAKA („PRAVO NA ZABORAV“)

U svakom trenutku od MTM-a možete zatražiti brisanje Vaših osobnih podataka, a MTM ima obvezu brisati Vaše osobne podatke bez nepotrebnog odgađanja ukoliko su ispunjeni uvjeti za brisanje podataka propisani Općom uredbom o zaštiti podataka.

Pravo na brisanje ne vrijedi kada je obrada osobnih podataka posljedica zakonske obveze MTM-a O brisanju Vaših osobnih podataka MTM će Vas obavijestiti najkasnije u roku od 30 dana od dana primitka Vašeg zahtjeva, te će obavijestiti sve primatelje osobnih podataka o brisanju.

PRAVO NA KOPIJU OSOBNIH PODATAKA

MTM osigurava presliku osobnih podataka koje obrađuje, a pravo na ishođenje preslike osobnih podataka možete ostvariti pod uvjetom da izdavanje preslike ne utječe negativno na prava i slobode drugih ispitanika.

PRAVO NA OGRANIČAVANJE OBRADE OSOBNIH PODATAKA

U određenim slučajevima od MTM-a se može zatražiti ograničenje obrade, primjerice u slučaju osporavanja točnosti osobnih podataka, na razdoblje potrebno za njihovu provjeru, kada se smatra da je obrada nezakonita te brisanje osobnih podataka. podaci se protive i traži se ograničenje umjesto njihove uporabe, u slučaju kada je uložen prigovor. Ukoliko se ograničenje obrade postigne, MTM je dužan obavijestiti ispitanika o postavljanju i ukidanju tog ograničenja.
Pravo na prigovor

U svakom trenutku imate pravo prigovoriti MTM-ovoj obradi Vaših osobnih podataka. MTM odlučit će o Vašem prigovoru u roku od mjesec dana od dana primitka istog. Svoja gore navedena prava možete ostvariti na sljedeći način:
- dostavom pismenog zahtjeva na adresu: MTM doo, Hitrecova 5, Zagreb 10000 - e-mailom: info@elegant-lighting.org
- pozivom na broj telefona +385 1 7899 582

PRAVO NA REKLAMACIJU

Protiv rješenja MTM-a, kojim se odlučuje o jednom od vaših prava vezanih uz zaštitu osobnih podataka, moguće je podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka.
Pohrana osobnih podataka
Vremensko razdoblje čuvanja osobnih podataka korisnika ovisi o svrsi u koju ih obrađujemo.
Podaci prikupljeni samo u svrhu obavljanja prodajnih transakcija ili pružanja drugih usluga čuvaju se 6 mjeseci od datuma zadnje transakcije u kojoj su korišteni (primjerice isporuka, isporuka, reklamacija i sl.)
Podaci prikupljeni obradom na temelju zakonske osnove pohranjuju se u skladu s rokovima odredaba predmetnog zakona (primjerice, Zakon o računovodstvu i dr.)
Uvjeti obrade osobnih podataka za pružanje usluga dostave i povrata
Za potrebe pružanja usluge dostave i povrata robe MTM prikuplja sljedeće podatke:
-ime i prezime
- adresu dostave ili preuzimanja robe
- broj telefona i/ili broj mobitela
- podatke o adresi za dostavu ili preuzimanje.
Navedene podatke prenosimo ugovornim poslovnim partnerima, pružateljima logističkih usluga u svrhu izvršenja ugovorenih usluga. Partneri koji pružaju usluge ovlašteni su od strane MTM-a za obradu osobnih podataka kupaca isključivo u svrhu izvršenja ugovorenih usluga.

KOLAČIĆI I PRAĆENJE AKTIVNOSTI NA INTERNETU

Kolačić (cookie - u daljnjem tekstu: "kolačić/i") predstavlja informaciju koju na računalo korisnika pohranjuje web stranica koju kupac posjećuje. Kolačići obično spremaju korisničke postavke i postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. MTM koristi kolačiće kako bi posjetiteljima olakšao i poboljšao pristup funkcijama koje nudi MTM web stranica. Podaci koje prikupljamo pomoću kolačića koriste se za pamćenje postavki i aktivnosti korisnika na web stranici, kao što su pregledavanje članaka, kretanje po stranicama, stavljanje proizvoda u košaricu, zanimljivih članaka ili članaka za usporedbu itd.

Korisnik može obrisati ili blokirati kolačiće u bilo kojem trenutku u postavkama svog internetskog preglednika. Korištenjem web stranice www.elegant-lighting.org bez promjene postavki koje bi uskratile privolu za pohranu kolačića na računalo korisnika, korisnik prihvaća korištenje i pohranu kolačića na svoje računalo. Ukoliko korisnik ne pristane na pohranjivanje kolačića, pohranjivanje kolačića na računalo korisnika bit će onemogućeno, a korisnik će i dalje moći koristiti web stranicu www.elegant-lighting.org, no određene značajke web stranice neće biti dostupan.